Nieuwe locatie in Nieuwkoop

In Nieuwkoop starten wij in februari 2015 een nieuwe locatie. Samen met onze cliënten gaan wij de oude boomgaard naast de boerderij onderhouden. Wij knappen de moestuin en de kas helemaal op en gaan daar groenten en fruit verbouwen. Er ligt een leuke uitdaging om een mooie workshopruimte te maken van een grote ruimte die daar aanwezig is. Wij hebben het steunpunt op de Bronkhorst van Stichting Philadelphia helpen opruimen en wij mochten uit het steunpunt veel meubels meenemen. Deze komen allemaal in de workshopruimte te staan die we met elkaar gaan opknappen.

Werken met Asielzoekers

In Pijnacker zijn wij begin dit jaar met een nieuw project gestart. In samenwerking met de gemeente Pijnacker begeleiden wij een groep asielzoekers. Werkzaamheden die zij verrichten zijn divers en voeren zij voor de gemeente uit. Voor dit project is Andre Kok aangetrokken. Hij heeft veel ervaring met dit werk en met deze doelgroep. Voor Adfund een super leuke aanvulling en uitdaging!

Het succes van de moestuin op de camping

Sinds afgelopen zomer heeft Adfund een grote pluktuin op ‘camping Polderflora’ geopend. Het kost veel werk en tijd, maar daar plukt Adfund nu letterlijk en figuurlijk de vruchten van. Veel verwonderde gezichten en vragen naar de oogst, dat waren de reacties die de cliënten van Adfund zagen van de zomer op de camping.

Met veel trots hebben we gewerkt om de moestuin klaar te krijgen voor de zomer. Na de drukke zomer gaan we de moestuin weer prepareren voor nieuwe oogst. In de volgende nieuwsbrief spreken we met een van de cliënten die hard heeft gewerkt aan de moestuin. Hij is dan cliënt van de maand.

Opening van het Willem Freekepad

Op het sportpark in Pijnacker is 2 oktober 2014 om 17.30 uur het Willem Freekepad geopend. Willem Freeke heeft als begeleider van Adfund 4 jaar gewerkt op en om het sportpark in Pijnacker. Willem is na een kortstondig ziekbed op 28 juni 2013 overleden. Willem heeft als begeleider een hechte band opgebouwd met de cliënten en de mensen om hem heen in Pijnacker. De cliënten wilden daarom een blijvende herinnering hebben aan Willem op het sportpark. Dit is het Willem Freekepad geworden.

Om 17.00 uur s ‘middags kwamen cliënten, ouders, familie en andere belangstellenden bijeen. In de kantine van voetbalclub DSVP werd een kopje koffie geschonken met gebak. Er werd wat bij gekletst en wat verhalen opgehaald van Willem. Nadat de laatste familieleden waren gearriveerd gingen we naar de plaats waar de openingsceremonie zou plaats vinden. Na een praatje van Erik Reints en de ouders van Willem, werd het Willem Freekepad onthuld door zijn ouders. Na een wandeling over het pad werd er nog een drankje geschonken en een patatje gegeten in de DSVP kantine. Zo werd de dag met een fijne herinnering afgesloten.

Adfund Begeleid Werken BV | Marsdiep 231 | 2401XG | Alphen aan den Rijn